注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

歸根書院_淺吟軒

詩中沒有利和名,筆走龍蛇總是情。飯後茶餘吟幾句,無非睜眼閱人生。

 
 
 

日志

 
 

【海外言谈】希波克拉底的七句话  

2012-09-17 07:03:13|  分类: 【海外言谈】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
    希波克拉底的七句话

             英译汉 / 孙泽先



A physician without a knowledge of Astrology has no right to call himself a physician. 
一个对占星术毫无所知的医生不配自称为医生。

A wise man should consider that health is the greatest of human blessings, and learn how by his own thought to derive benefit from his illnesses. 
明智的人应该把健康视为人类的最大恩典,并且懂得如何靠自己的头脑在其疾病当中获取教益。

Healing is a matter of time, but it is sometimes also a matter of opportunity. 
治疗在于时间,但有时也在于机会。

If we could give every individual the right amount of nourishment and exercise, not too little and not too much, we would have found the safest way to health. 
如果我们能够给予每个人适量的营养和运动,既不太少也不太多,我们本该发现这是通向健康的最安全的道路。

Natural forces within us are the true healers of disease. 
我们内在的自然力量是疾病的真正治疗者。

What medicines do not heal, the lance will; what the lance does not heal, fire will. 
药品治不了的,要靠手术刀;手术刀也治不了的,就靠火了。

Prayer indeed is good, but while calling on the gods a man should himself lend a hand. 
祈祷的确是好的,但一个人在呼唤神灵的时候,自己也要出手。



【海外言谈】希波克拉底的七句话 - 孫澤先 - 歸根書院_心與詩的家園
 

 
 
【人物简介】

   希波克拉底(Hippocrates,460BC—377BC),古希腊著名医生,欧洲医学和西方医学的奠基人,被西方尊为“医学之父”。他的医学观点一直对西方医学的发展有着巨大的影响。他的“希波克拉底誓言”至今仍是西方医生入行时必须宣读职业规范。
  评论这张
 
阅读(183)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017