注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

歸根書院_淺吟軒

詩中沒有利和名,筆走龍蛇總是情。飯後茶餘吟幾句,無非睜眼閱人生。

 
 
 

日志

 
 

【海外言谈】埃米尔·左拉的七句话  

2012-12-25 00:59:02|  分类: 【海外言谈】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
  埃米尔·左拉的七句话

             英译汉 / 孙泽先



If you ask me what I came into this life to do, I will tell you: I came to live out loud. 
问余此世欲何为,度日安宁呱噪微。

The truth is on the march and nothing will stop it. 
真理一往无前,不可阻挡。

The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. 
没有礼物,就没有艺术家;而没有功夫,也就没有礼物。

If I cannot overwhelm with my quality, I will overwhelm with my quantity. 
要是我不能以质取胜,我将以量取胜。

If you shut up truth, and bury it underground, it will but grow. 
如果你封了真理的口并把它埋入地下,它肯定会长出来。

I am little concerned with beauty or perfection. I don't care for the great centuries. All I care about is life, struggle, intensity. 
我不太在意美丽和完善,也不太在意那些泱泱大国,我所在意的全部内容是:生活,斗争和张力。

In my view you cannot claim to have seen something until you have photographed it. 
在我看来,你不可宣称看见了什么,除非有照片为证。



【海外言谈】埃米尔·左拉的七句话 - 孫澤先 - 歸根書院_心與詩的家園
 
 
 
 

【人物简介】

    埃米尔·左拉
(Emile Zola,1840-1902),19世纪法国最重要的作家之一,自然主义文学的代表人物,也是法国自由主义政治运动的重要角色。
  评论这张
 
阅读(139)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017