注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

歸根書院_淺吟軒

詩中沒有利和名,筆走龍蛇總是情。飯後茶餘吟幾句,無非睜眼閱人生。

 
 
 

日志

 
 

【海外言谈】弗兰西斯·培根的七句话  

2012-11-18 04:56:15|  分类: 【海外言谈】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
   弗兰西斯·培根的七句话

             英译汉 / 孙泽先



Knowledge is power. 
知识就是力量。

There is a difference between happiness and wisdom: he that thinks himself the happiest man is really so; but he that thinks himself the wisest is generally the greatest fool. 
幸福和明智有所不同:一个认为自己是最幸福的人,他确实是最幸福的人;一个认为自己是最明智的人,他通常是最愚蠢的人。

Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.
年龄在四件事情中突显最佳:老柴最当烧,老酒最宜饮,老友最可信,老书最该读。

Fame is like a river, that beareth up things light and swollen, and drowns things weighty and solid. 
名誉像一条河,浮起轻飘而肿胀的东西,却淹没沉重而坚实的东西。

Small amounts of philosophy lead to atheism, but larger amounts bring us back to God. 
初步的哲学导向无神论,而深入的哲学带领我们归向神。

People usually think according to their inclinations, speak according to their learning and ingrained opinions, but generally act according to custom. 
人们常常按照自己的意愿去思考,按照学来的一成不变的观点去说话,而且总是按照习惯去行动。

This is certain, that a man that studieth revenge keeps his wounds green, which otherwise would heal and do well. 
毫无疑问,一个人学会了报复,会让自己的伤口持续青肿,如若不然那伤口本该平复如初。



【海外言谈】弗兰西斯·培根的七句话 - 孫澤先 - 歸根書院_心與詩的家園
 
 
 

 
 
【人物简介】

    弗兰西斯·培根
(Francis Bacon, 1561-1626),英国文艺复兴时期最重要的散作家、哲学家。同时,培根在自然科学领域里也取得了重大成就。他是第一个提出“知识就是力量”的人。
  评论这张
 
阅读(372)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017