注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

歸根書院_淺吟軒

詩中沒有利和名,筆走龍蛇總是情。飯後茶餘吟幾句,無非睜眼閱人生。

 
 
 

日志

 
 

【海外言谈】 王尔德的七句话  

2012-01-14 06:50:48|  分类: 【海外言谈】 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
      王德的七句话

                英译汉 / 孙泽先



To get back my youth I would do anything in the world, except take exercise, get up early, or be respectable.
假如我重归少年,我会做世上的一切事,但要除外作锻炼、早起床,或老成持重。

I like persons better than principles, and I like persons with no principles better than anything else in the world.
我喜欢人甚于喜欢原则,而且我喜欢不拘原则的人甚于喜欢世上的任何事情。

Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation.
大多数人都是属于别人的人。他们的思想是他人的观点,他们的生活是一种模仿,他们的激情是一种引证。

One should always play fairly when one has the winning cards.
一个人胜券在手的时候,总是应该公平行事。

Selfishness is not living as one wishes to live, it is asking others to live as one wishes to live.
自私不是一个人按照他自己的意愿生活,而是要求别人按照他的意愿生活。

Anybody can sympathise with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathise with a friend's success.
同情一个朋友的苦难是任何人都能做到的,但同情一个朋友的成功则需要具有十分出色的素质。

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
我们全都身处阴沟,但我们当中也有人正在仰望星空。



【海外言谈】  王德尔的七句话 - 孫澤先 - 歸根書院_心與詩的家園
 
 
 
【人物简介】

    奥斯卡·王尔德(Oscar Wilde,1854 - 1900),又译奥斯卡·怀尔德,是英国十九世纪的剧作家、诗人、散文家,与萧伯纳齐名,英国唯美主义艺术运动的倡导者。《典雅》杂志将他和安徒生相提并论。 
 
  评论这张
 
阅读(359)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017